Wij zijn de Vereniging “Hart op Tempo”. De vereniging bestaat al 30 jaar, en heeft zich in al die jaren dubbel en dwars bewezen. Het is een officiële vereniging, met een notariële akte en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hart op Tempo is geen commerciële sportschool of fitnessinstelling, maar een sportvereniging, met een bijzondere doelstelling.

Het is een bloeiende vereniging met ongeveer 200 leden die sport en spel biedt aan een tiental groepen in sporthallen in Emmen, Coevorden en Klazienaveen onder leiding van ervaren en deskundige sportinstructeurs/-trices. De sportinstructeurs hebben een speciale opleiding gehad om deze trainingen te kunnen geven. Tijdens het sporten is er ook altijd een reanimatiepakket bij de hand en AED-apparatuur. Kortom er wordt op verantwoorde wijze gesport.

De vereniging is in eerste instantie opgericht voor (ex)-hartpatiënten als vervolg op de hartrevalidatie in het ziekenhuis. Maar inmiddels is de vereniging toegankelijk voor iedereen die het concept van “”Hart op Tempo” aanspreekt.    Bij “Hart op Tempo” kan iedereen meedoen, zowel oud als jong, zowel vrouw of man.

Wellicht zijn er nog mensen die zich niet thuis voelen op een sportschool maar wel bij “Hart op Tempo”. Maar het kan ook juist een mooie aanvulling zijn op individueel sporten bij een sportschool.

Er wordt op een ontspannen wijze gezellig groepsgewijs gesport. Samen een gezellig uurtje alle dagelijkse zorgen vergeten.

Er wordt op verantwoorde wijze gesport. Tijdens het sporten even uitblazen is uiteraard geen enkel probleem. Men bepaalt zelf zijn of haar eigen tempo.

Niet de prestatie, maar de ontspanning staat centraal, waarbij de volgende uitgangspunten:

  • Iedereen kan meedoen
  • Spelregels worden aangepast aan en dóór de deelnemers
  • Samenspelen is belangrijker dan spelen tegen
  • Geen prestatie, maar ontspanning
  • Iedere week een ander programma
  • Begonnen wordt met een warming up (loop- en rekoefeningen).
  • Hierna volgen oefeningen om spieren, gewrichten en ledematen soepel te houden. Daarna een spelelement zoals badminton, basketbal, handbal, korfbal, trefbal, volleybal, etc.
  • Tegen het eind van het sport-uur worden oefeningen gedaan om de spieren weer te ontspannen.
  • Daarna is er alle tijd om nog even met elkaar na te praten onder het genot van een kopje koffie in de kantine van de sporthal.
  • Natuurlijk is er ook de gelegenheid om na afloop te douchen. 

beatbeat

De grootste dwaasheid is het opofferen van uw gezondheid voor wat dan ook.

A. Schopenhauer

Secretariaat

Guus  Veltman
06-55935884
secretaris@hartoptempo.nl

Vakantie

Doen!

"Hart op Tempo stelt u in de gelegenheid om één maand gratis mee te sporten"

Ook kunt u een kijkje nemen nemen op één van onze sporturen... of,

Download hier direkt het aanmeldformulier

Advertenties

 Terwolde

Advertentie Slagerij Loman

De Wasmand

duo

logo De Verbinding

bopaline ict

Eismat

hvb1

Kapsalon Karin

Kolkman

 Retebo

Kooi

tvl schadeservice

Henryvossier

Bos Foodservice

pannekoek boerderij

Go to top